2011.01.10.
09:32

Írta: Arth_ur

VIKSZ, avagy a ValóVilág Ifjúsági Kereszténydemokrata Szemmel

Inkább nem állok be az „én ugyan sose nézem, de azért f..ázom” kommentelők népes, ám egyre hiteltelenebb táborába. Bevallom, én néha nézem. Hol öt percet, hol tízet, amikor éppen megakad rajta a távirányító (ill. a szemem). Tovább a maga felszínességével úgysem tud lekötni. Azt hittem, semmivel nem rosszabb, mintha valami reklámblokkon marad rajta a tévé, amíg átnézem a napi postát, vagy teszek-veszek valamit a nappaliban.

Biztos ez a nemtörődömségem az oka, hogy eddig nem tűnt fel az a minden eddigit felülmúló kártétel, amit ez a műsor okoz. De végre az IKSZ lelkiismeretes vezére felnyitotta a szemem! Meggyőzött róla, hogy ettől lebénul „a zemberek” ujja, nem tudnak elkapcsolni a távirányítóval, és percenként három IQ-t szív ki az agyukból (sőt négyet a gyerekekéből) ezzel az RTL Klub. Különben sem a szülő dolga, hogy megoldja, mit nézzen, vagy ne nézzen a gyerek, elvégre az agyából már rég kirántotta a kulturális vákuum azt az ítélőképességet, ami az ábra szerint az IKSZ-nek maradt meg csak egyedül. Főleg azért, mert szeretett ifjú vezérük deklaráltan nem nézi a VV4-et…

Úgyhogy merő szívjóságból megmondják most, hogy mi legyen egy piacvezető kerótévé műsorstruktúrája, az RTL Klub meg különben is monnyon le! Hát jó, nem fogok túl sokat sírni utána. Bár a Heti Hetesnek igazán sokat köszönhet a keresztény konzervatív politika, erőteljes kohéziós ereje volt a jobboldal kevésbé felvilágosult szegmenseiben. Mások meg (én is), legalább néha tudtak nevetni rajta. Talán a Barátok közt Guiness-rekord-gyanús epizódszámát fogom még sajnálni, a rekordkönybe kerülésért még pár ezer epizódot elviselhettünk volna, fizettünk már rá többet is, ennél kevesebb eredményért is. De nem elég példát statuálni, végig kell menni az erkölcsösség eme ismeretterjesztéssel és családcentrikussággal VIKSZ-elt parkettázott útján!

Itt van az a vagon ezotériás, asztrológiás, meg hasonló műsor, ami munkanélküli jósok és jövendőmondók tömkelegét szippantotta fel, és szintén emelt díjas hívásokkal növeli a jó magyar GDP-t. Ha már a trash reality-nek repülnie kell, küldjük mindjárt utána az összes ilyet is! Bár erőteljes hit szükségeltetik ezekhez is (noha messze nem keresztényi), sokkal többet torzítanak az elkapcsolni nem képes földi halandók agyán, mint bármely VV-s hiszti vagy ledérkedés. Vágó István egyik szeme meg majd sír a médiacenzúrázás miatt, de a másik legalább nevetni fog, mert okkal, s joggal gyűlöli ezeket az agysötétítő szemeteket. Csak épp a szabadelvű felfogásával, gondolom, nem fér össze, hogy annak is a bánáti bazsarózsa öko-geográfiáját nyomják le a torkán erőből, több órán át, „kereskedelmi média” alapon, aki kártyajóslásra akarja a pénzét elvesztegetni.

Nekem meg pl. van családom: az asszony, meg három lurkó. „A zemberek” ama törpekissebbségnek titulált csoportjához tartozunk, akik meggyőződéses ateisták. Nem az átkosban, szocpolitilag lettünk azok, hagyományosan, nemzedékek óta az a család: a nagyapa pl. az átkos-átkosban volt az, amikor szintúgy nem volt igazán trendi a dolog. Én meg úgy vagyok vele, nem akarom zavarni senkinek a hitét, csak ne zavarják az enyémet se! Ezért gyermekeim biztonságos és egészséges lelki fejlődése érdekében kérem tisztelettel beszüntetni az összes vallási műsort! Hát mi lesz velünk, ha „neaggyisten” valamelyik lurkó vasárnap délelőtt ottfelejti magát, meg a tévét egy lelki békéjét felborogató hitéleti műsoron!!! Na jó, elsőre elég lesz, ha átteszik este 11 utánra ezeket, de később kéretik csöndben mindet elsorvasztani, természetesen szigorúan az ökumenizmus jegyében.

Aztán idővel le lehetne állítani a sportközvetítéseket is, hogy a magyar fociszurkolókat ne frusztrálja a BL eltúlzott színvonala a Fradi-Újpesthez képest. Az étvágygerjesztő főzőműsorokat betilthatnánk a fogyókúrázók kedvéért, a politikai műsorokat meg csak azért, hogy senki ne legyen ideges. Addig is, amíg az IKSZ bölcs vezére ezt mindet kidolgozza, és „szépen igényessen beleoktrojálja” (Dandó Zolika után szabadon) a köztudatba, talán átmeneti intézkedésként, salátatörvényként odabiggyesztve bármelyik éppen szavazás előtt álló törvényünk végére, kötelezhetnék az összes tévécsatornát az észak-koreai tévé műsorstruktúrájának átvételére!!!

Hát nem, hát de…

1 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr22573447

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Klikkesedés és az önálló egyéniség 2011.01.14. 03:26:08

A klikkesedés az ami pusztító hatással bír sokmindenre. A klikkesedés hatására jelennek meg a kettős mércék és tűnik el a valódi szólásszabadság. A dolog mindig úgy kezdődik, hogy valaki egy létező, vagy nem létező közösség egy csoport nevében szólal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.10. 23:40:30

Én végülis kiegyeznék vele, ha minden csatornát törölnének és maradna a Discovery. :) Bár azt sem nézem itt vidéken, a drága jó kábeltől távol.
süti beállítások módosítása