2012.04.01.
00:08

Írta: Arth_ur

Elnök úr, én elhiszem!

Lehet, hogy én túlzottan liberális vagyok, lehet, hogy én naiv vagyok, de én elhiszem:

 hogy legjobb tudása és képességei szerint írta a kisdoktorit;

 hogy ez megfelelt a 20 évvel ezelőtti, a hajdani Testnevelési Egyetemen megszokott normáknak;

 hogy becsületes, férfimunkának gondolja a vizsgáját, a védését, az egész doktorálását.

De ez kit érdekel? Ez mit számít? Nincs egy ember Ön körül, aki megmagyarázná Önnek, hogy ez lóizét sem ér, hogy ez smafu?

 Ha a legjobb tudásából és képességeiből csak annyira futja, hogy néhány másik ember munkáját összeollózza és bekösse sajátjaként, miközben saját kútfőből szinte semmit nem tud hozzá tenni, akkor Ön kevés. Egyszerűen értelmileg kevés ahhoz, hogy megüsse a minimumot, ami ahhoz kell, hogy valaki önálló kutatásokat végezzen, tudományos értekezést készítsen.

 Ha ez az aranybetűs, feketébe kötött plágium-kollekció megfelelt a TE-n megszokott normáknak, akkor ott 20 éve súlyos etikai bajok voltak, és megszokott volt, hogy a saját, tudományos munkákról alkotott alapvető szabályaikat sem tartották be, ha az érdekeik úgy kívánták. Ön ezt vagy elfogadta, és akkor becsületes férfimunkáról itt több szó ne essék, vagy fel sem fogta, és akkor viszont ön ismét csak kevés. Nemcsak ahhoz kevés, hogy önálló szellemi alkotást hozzon létre, de ahhoz is, hogy bármiféle, emberek sorsát érintő, vezető pozíciót tölthessen be.

 Ha ezt gondolja becsületes férfimunkának, akkor sajnos gőze sincs az egész tudományról, amibe – nekem mindegy, hogy miért, de – belekontárkodott a rendszerváltás környékén.

Lehet mutogatni témavezetőre, bírálókra, lehet a formai részletek mögé bújva magyarázkodni, próbálkozni relativizálással, de minek? A lényeget nem érinti: az önálló tudományos teljesítmény elégtelenségét, és az új, gyakorlatban hasznosított alkotás hiányát.

Csöndben és jó szándékkal javaslom, hogy ne csináljon megint bohócot magából azzal, hogy nekifut egy PhD-nak. A kisdoktori tartalmi, szellemi elvárásait is szégyenletesen alulmúlta, úgyhogy a sokkal komolyabb PhD eleve reménytelen.

Elnök úr!

Ha még mindig nem érti, hogy miért vált közröhej tárgyává, hogy a szellemi elit egyik része miért gúnyolódik Önön, a megválasztóival lojális másik része pedig miért javasolja sajnálkozva a konzekvenciák levonását, akkor keressen egy írástudó, őszinte ismerőst! Kérje meg, hogy magyarázza el a hajdani szabályzatnak ezt a részletét: a cím megszerzéséhez "a tudományos munka módszereinek alkalmazásával önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt mutató értekezés vagy a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtására" volt szükség.

Önnek ilyenje nincs, és nem is volt. Minden más körülmény mellékes. Kamu volt az egész, Elnök úr! 

1 komment · 1 trackback

Címkék: plágium elnök doktori phd köztársasági pálgium

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr874353021

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már priuszt is lopnak 2012.04.01. 01:24:09

 Már priuszt is lopnak 2012. április 1. Gépjárműlopás miatt indult eljárás a Szófiai Központi Rendőrkapitányságon. Nikolaj Grigorov bolgár állampolgár 2012. január 12-én tett bejelentést a szófiai városi kapitányságon arról, hogy aranysárga szín...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pukancs 2012.04.01. 18:15:23

BREAKING NEWS:

index.hu/belfold/2012/04/01/lemondott_a_semmelweis_rektora/

A rektor a lépést azzal indokolta, hogy személyét érintően olyan fokú bizalomvesztést érzékel, ami már az egyetemnek is árthat. "Ha egy százalék esélye van annak, hogy az egyetem rosszul jár, akkor fel kell álljak" - mondta.

Mi ez ha nem színtiszta diktatúra!
Rosszabb mint az átkos KOMCSI rendszer!
Itt az idő, most vagy soha.

Ha ezt lenyeljük, akkor megérdemeljük.

TÜNTETÉS A REKTOR MELLETT, A DIKTATÚRA ELLEN!

Egyetemisták, főiskolások MINDENKI! itt az idő, tüntetés amíg meg nem bukik a kormány!

UTCÁRA EMBEREK!
TÜNTETÉS AMÍG A KORMÁNY MEG NEM BUKIK!
süti beállítások módosítása