2015.01.16.
14:40

Írta: Arth_ur

Kedves Mutti!

Kedves Mutti, örülök, hogy jössz!

Nem azért, mert tőled várnám, hogy te fogod megbuktatni a Kárpát-medencébe gazdasági okból bevándoroltak egyes őstulokká fajult származékait, nem. Ez utóbbi a mi dolgunk. Azoké, akik szintén ezeknek a bevándorlóknak, meg akkor már itt lakóknak, meg később bevándoroltaknak is a leszármazottai vagyunk, csak még mindig Európába tartunk, és igyekszünk elkerülni az eltulkosodás veszélyeit.

Viszont azzal, hogy jössz, megmozgatod egy kicsit a közéletet, apropót adsz a tulokmentesítő összejöveteleknek, meg egy kicsit kiugrasztottad a nyuszit medvét is a bokorból. Mert, hogy ő is gyorsan bejelentkezett egy halaszthatatlan Pak(s)tum-egyeztetésre.

Amikor majd beszélsz az önmagát lélekben már királlyá, meg boldoggá avatóval (csak tudnám akkor miért boldogtalan manapság…), ugyan magyarázd már el neki, hogy mi mit gondolunk róla, mert valahogy a mi szavainkat mindig csak a túlfizetett nyaloncainak a fülén keresztül hajlandó meghallani. Azokat a füleket meg már nagyon eldugították házak, úszómedencék. Hogy a Gucci táskák meg Rolexek hogyan torzítják a hallást, arról inkább ne is beszéljünk!

Meg azt is elmondhatnád neki, hogy téged miért szólít a néped Muttinak (remélem, megengeded nekem is, csak most, a blog-poszt apropóján), neki meg mitől lett a sok „mérsékelten hízelgő” beceneve után a legújabb megszólítása a „Takarodj!”…

Mondjuk szeretni nem fog érte, de azt hiszem, nem is a szeretetéért kuncsorogni jössz ide. Régebben én is „édes, drága Vityókámnak” szólítottam, de ma már annyit kellene tolnom a szabadságharcos házipáleszből egy ilyen bratyizáshoz, hogy utána csak az agyonterhelt sürgősségi ellátásunk helyzetét rontanám tovább, ő meg akkor sem hallaná meg.

Remélem, ha legközelebb jössz, már olyanokkal is tudsz találkozni, akik a jégkrémet sem bicskával eszik, és a poszt-orbánisztáni elképzeléseikről is lehet beszélgetni velük. Hazamenve, légyszi, add át üdvözletemet azoknak a gazdasági bevándorolt magyaroknak, akiknek az utóbbi években a pót-Muttija lettél!

Kisztihand,

Egy árvaságra vágyó

U.i.:
http://www.peticiok.com/en_az_europai_unio_allampolgara_akarok_maradni

(Másodközlése annak, amit a Szabad Város blogon agyaltam:
http://szabadvaros.blog.hu/2015/01/15/kedves_mutti)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr637067987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása