2020.04.02.
12:31

Írta: Arth_ur

A türkmén galócás saláta

A svéd gombasalátát szeretjük, mert finom. Akár törvényt is alkothatnánk róla, csak a svéd gombasaláta-törvényben semmi keresnivalója nem lenne oda nem illó dolgoknak, így hát marad a jól bevált, receptben való megörökítése annak, miféle gombából és milyen fűszerezésű paradicsomos szószból álljék az a saláta. Csak így törvény nélkül.

Na de a türkmén galócás saláta! Az a gombasaláták Rolls Royce-sza…

… sőt inkább Koenigsegg-je! Ez utóbbi nemcsak baromi gyors, de Qrva sokba is kerül nekünk és életveszélyes lenne vele ilyen tempóval pofára esni. Arról már nem is szólva, hogy ékes anyanyelvünkön mennyire beszédes a neve e tekintetben. Akik ezt a sportautót fizikai valójában nyalogatnák, bizonyára diliflepnit kapnának nagyon gyorsan, de akik a türkmén galócás saláta ötletgazdájánál, az ország koronázatlan királyánál végzik eme nyalogatást – szigorúan átvitt értelemben – azok busás közbeszerzéseket kapnak nagyon gyorsan, azok fizikai valójában.

No de térjünk vissza a türkmén galócás salátára, melynek alapja az ízletes légyölő galóca (a gyilkos még finomabb lenne, de sajnálatos módon a nép csak egyszer élvezhetné azt a kulináris remekművet, és nem maradna kin uralkodni tovább). A sok kis csinos darabból álló galócamixet leöntjük a türkménbasit is megszégyenítő, Sorossal, víruspárti ellenzékkel fűszerezett demagógia-szósszal. Az egyéb hideg salátákkal ellentétben a türkmén galócás salátát azon melegében tálaljuk, hogy a „Koenig” 133(+4) hűséges alattvalója lehetővé tette, hogy részletes tárgyalás és ellenzéki packázások nélkül keresztültoljanak bármit, és végre elő lehetett venni a korábban – mindenféle civil, meg ellenzéki akadékoskodások miatt – jegelt zseniális, ország népével megetetni vágyott galócákat (Liget-beépítés, stb.).

SkülönSemjén Zsolt beterjesztő igazi gourmand-okhoz méltó virtuozitással flambírozta is ezt a salátát, hiszen egy olyan égbekiáltóan botrányos részlettel lobbantotta lángra, mint a polgármestereket a védelmi bizottságok (azaz bukott Fideszesek) gyámsága alá helyező módosító. Pár órányi égés-pörkölés-lánghergelés után Gulyás „visszafogott” Gergely pedig patetikus álszenteskedéssel elfújta a lángot.

Milyen gyönyörű munkamegosztás volt ez! A hollywoodi szuperprodukciók rossz rendőr – jó rendőr párosai is elbújhatnak az alakítás mellett. A tűz kialudt, semmi ok a háborgásra, a bölcs kormány a zemberek, meg az össznemzethy, meg a pártpolitikán felülemelkedés érdekében visszavonja…

… ezt az egy módosítót. Az összes többi (egy jó válogatás erről Kvasztics Fedornál olvasható), a Városliget beépítésével, a belgrádi kínai vasút dolgainak titkosításával stb. megmarad, csak arról már alig lesz szó, a fotelba visszaült nép pedig – abban a tudatban, hogy „na ugye, visszakoznak ezek, ha a sarkunkra állunk” – boldogan bekajálta a türkmén galócás salátát!

Egészségükre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr5915583342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása