2015.01.13.
14:20

Írta: Arth_ur

Elegünk van!

"Elfogtunk egy levelet", amiben a 2014. október 31-i szegedi tüntetés negyedik szónokának leírt beszéde volt.

Íme, közreadjuk:

"Köszöntök mindenkit!

Mindenkit, aki vette a fáradtságot, a bátorságot, vállalta a felelősségét annak, hogy kijött ide, velünk demonstrálni a magyar kormányzat újabb világraszóló, hogy ne mondjam világrekordgyanús adótervezete ellen. Azzal, hogy Orbán most átmenetileg visszakozott, még messze nincs lezárva ez a dolog.

Az internetadó hamvába holt terve csak a jéghegy csúcsa. Csak az utolsó csepp lett a pohárban azért, mert a kormány már megint a mi zsebünkben turkál. Most csak kisebb részben a pénzünkért, nagyobb részben azért, hogy megint beavatkozzon az életünkbe. Közben pedig kaján vigyorú képmutatással hajtogatta, hogy ezt majd a szolgáltató fizeti, nem mi… Pontosan ezt hívja úgy ékes és kifejező magyar nyelvünk: más micsodájával a csalánt verni…

Felháborító, hogy ennyire hülyének néz minket!

Szögezzük le: akik ma a világ más országaiban ezen a megátkozott internetadón pörögtek, értetlenkedtek, nem Magyarországot sértették meg, nem minket néztek hülyének, hanem a kormányunkat.

Minket akkor néznének csak hülyének, ha ezt is szó nélkül hagytuk volna, ha ezt is birka módjára, lehajtott fejjel hallgatva eltűrtük volna. De nem tettük, nem nyeltük le, most visszakozott Vityó!

Nagyon helyes, de ez messze nem elég!

Senki ne gondolja, hogy ezzel vége, és a dolog ki van pipálva! Ez csak egy taktikai húzás volt tőle, egy silány visszahúzós csel.

Csak gumicsontnak, terelésnek dobták be a nép közé:

Hogy elvigye a figyelmet a NAV botrányról és ne azzal foglalkozzunk, hogy a magyar ügyészség miért nem vizsgálja ki úgy, ahogy kell az ÁFA-csalási és korrupciós ügyeket;

Hogy közben a költségvetésbe bekerülhessen annyi adóemelés, termékdíj – hívják, ahogy akarják – amin józan becslés szerint többet bukunk jövőre, mint amennyivel a rezsicsökkentésként elhíresült közgazdasági bohózat során megetettek nagyon sok választót.

Ráadásul Orbán szemforgató, álszent módon még „nemzeti konzultációt” akar indítani erről a kitolásról… Na, ez lenne az újabb gumicsont.

Hát akkor jól nyissa ki a fülét, ha a nemzet százezernyi utcán "konzultáló" emberének a hangját nem bírta megérteni: sem ebben, sem sok más kérdésben nincs miről tovább vacakolni.

Nem kell több gumicsont, ne szórakozzon velünk!!!

Felesleges pávatánc volt dilettáns államtitkároktól és kormányzati kommunikátoroktól, hogy 700 Ft-ban maximálják vagy sem, hogy előfizetőnként, vagy háztartásonként összevonva kelljen fizetni, vagy épp azon, hogy ez nem is internetadó, hanem „csak kiegészítés a távközlési különadóhoz”. Ugyanígy felesleges pávatánc most a miniszterelnöktől az egész rátolása egy demagóg pénzvesztegetésre, amit ők nemzeti konzultációnak hívnak.

Nem vesszük be ezeket sokadszorra eljátszott üres kommunikációs trükköket!

Van egy régi mondás – és itt kérek elnézést azoktól, akik nem szeretik a szalonképtelen megfogalmazásokat, de ezt már csak így szabad mondani – „Ha a szart megkeverjük, az attól még szar marad!!!    Csak büdösebb lesz…”

És amiben ez a kormány részesít minket, az is egyre büdösebb. Szinte minden szinten.

Bűzlik a korrupciótól, a mutyizástól.

Bűzlik a képmutató szavak és önző cselekedetek ellentmondásától.

Bűzlik a mérhetetlen hatalomvágytól, a gátlástalanságtól és arcátlanságtól.

És főleg bűzlik a politikából meggazdagodottak szégyentelenségétől.

Nem szeretek tüntetni: nem vagyok hobbitüntető, nem vagyok savazással fenyegetőző nyugdíjas, aki frusztrációját és agresszivitását a tüntetéseken éli ki. Nem jókedvemben vagyok itt, hanem mert elegem van! Ahogy itt mindenki másnak is:

ELEGÜNK VAN!       

Elegünk van a rossz kormányzásból!

            Elegünk van az otromba melléfogásokat „kommunikációs hibának” beállítani próbáló néphülyítésből!

            Elegünk van az állami-kormányzati szintre emelt korrupcióból, a közpénzek szemérmetlen lenyúlásából!

            Elegünk van a fülkeforradalomként hírhedtté vált tömegmanipulációból!

Ha Vityó harcolni akar, hát harcoljon: menjen vissza a megye III-ba, tolja a pohos hasát a focipályán megint, küzdjön meg a bőrbogyóért! Lehet, hogy az még mindig jobban megy neki, mint egy ország államférfihoz méltó, felelős irányítása és fellendítése.

Az elmúlt bő négy évet Vityóék „elkúrták, nem kicsit, nagyon”!

Az összes szlogenjük, amit hajdanán karaktergyilkosságra, lejáratásra, a hatalommegszerzésre használtak fel ellenfeleikkel szemben, az mára az ő fejükre hullott vissza. Mindent elkövettek sokszorosan, amivel másokat okkal, vagy ok nélkül megvádoltak.

Nincs szükségünk eszetlen hadakozásban szerzett újabb és újabb ellenségekre – ma már határainkon kívül is – hanem kiegyensúlyozott, átlátható, prosperáló gazdaságra van szükségünk, a határainkon belül.

De ettől az elmúlt években egyre csak távolodtunk, egyre nyilvánvalóbb az ellentmondás a kormányzati sikerpropaganda és a valós helyzet között.

Mi kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, átlátható, prosperáló országunk legyen újra, hogy százezrek ne Londonban, Berlinben, Bécsben keressék a boldogulásukat?

Az kell, hogy újra legyenek fékek és ellensúlyok a szabályozási rendszerünkben.

Az kell, hogy a közpénzek elköltése – legyen az a mi adóforintunk, vagy uniós támogatás – átlátható és ellenőrizhető legyen.

Hogy a kormány ne rángassa össze-vissza a gazdaságot és politikai akarnoksággal ne akarja megerőszakolni a gazdasági törvényszerűségeket.

Hosszú az út odáig, míg ez megvalósulhat.

Az első, nyilvánvaló lépésben Vityó most eljátszotta a „jó királyt”, legalább időlegesen engedett, és visszakozott az internetadó januári bevezetésétől. De egy pillanatig sem gondolom, hogy ezt nem próbálja meg visszacsinálni, ha esélyt érez rá!

A második lépés a NAV korrupciós sarának eltakarítása. Ha az intézményesített ÁFA-csalásoknak csak egy részét megszüntetik, már okafogyottá válik minden egyéb adónövelés, amit az internetadó vihara alatt próbálnak meg keresztülverni.

A harmadik lépés a pökhendi, arcoskodó és harcoskodó kocsmai vagány stílusú kormányzati kommunikáció beszüntetése. Végre komolyan vehetné a kormány, hogy „Több tiszteletet Magyarországnak!”

Azaz több tiszteletet nekünk!!!

Sok másik, fontos lépésnek kell követnie ezeket ahhoz, hogy a kormányzat teljesítménye megüthesse az elégséges szintet. Ezt sokan összegyűjtötték már, most sem idő, sem lehetőség nincs arra, hogy mind felsoroljam.

Számomra a jó kormányzás a lényeg, nem az, hogy ki csinálja!

Még azt sem bánnám, ha ezt Orbán kormánya tenné, a lehetősége eddig is megvolt erre. Kutyából ugyan ritkán lesz szalonna, de ha ő ilyen újabb pálfordulásra is képes, hát legyen...

De ha Orbán Viktornak ez nem megy, akkor mondjon le!

Mi pedig tegyünk arról, hogy le kelljen mondania!

Van egy kétharmados többségű parlamentünk – hogy milyen úton lett az, az is elég nagy szégyen, de ez van – akkor a kormánypártok dolga, hogy a kötelező feladatokra – az egész ország, az emberek érdekében – új kormányt találjon, amely képes a megvalósításukra.

Ha erre sem futja a Fidesz-KDNP többségnek, akkor pedig nincs más hátra, neki kell vágnunk egy előrehozott választásnak.

Ehhez minél hamarabb fel kell építenünk egy megújult, demokratikus ellenzéket, amelyet nem jobb, vagy baloldalisága különböztet meg a kormánypártoktól, hanem a demokratikus alapelvek feltétlen tiszteletben tartása; a nemzet, a köz szolgálata és nem pedig manipulálása; a képessége arra, hogy az országot tartós és fenntartható növekedési pályára állítsa.

Folytassuk a tüntetéseket mindaddig, amíg a jó kormányzás így vagy úgy, de meg nem valósul.

Ha a kormányzat még mindig nem látja, hogy az országot merre kellene jó irányba vezetnie, mobiltelefonjaink fénye világítsa meg nekik az utat!"

Annyit fűznék még a szónok mondanivalójához: töltőt, jó aksit mindenki szerezzen a telójához, mert nem egyszer fog még lemerülni a világítástól addigra, mire kikecmergünk a jelenlegi helyzetből. Hosszú és kitartó erőfeszítésekre kell készülni, de van remény.

(Másodközlése annak, amit a Szabad Város blogon agyaltam:
http://szabadvaros.blog.hu/2014/11/02/elegunk_van)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr917067963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása