2013.02.06.
17:49

Írta: Arth_ur

Strasbourgban Volvókat osztogatnak

„Nem sértett magántulajdont a nyugdíjállamosítás” címmel jelent meg egy hír egy hete az Indexen, mint az MTI híre. Nem nagyon kapott visszhangot, a nyugdíjállamosítást ellenzők igyekeztek elfelejteni, hisz kínos lenne tudomásul venni azt, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága szerint “rendben volt” a magánnyugdíjpénztári pénzek einstandolása. Ami viszont feltűnt, hogy a kormány sem nagyon döngette a mellét a győzelem kapcsán és a FIDESZ-kommunikáció sem „verte a vasat”, pedig máskor a rég kihűltet is a dühödt ütlegeléssel próbálja melegen tartani. Elolvastam hát legott újra, immár alaposabban, nemcsak átfutva, ahogy máskor a permanens fülkeforradalom békeharcában özönlő ciki-cikk-cunami közepette időm szokott lenni.

És lőn meglepetés…

Esmeg csak sikeredett egy csipetet szilikon-spray-vel megcsuszamítani a tényeket. Amit leírtak, abból nem a cím állítása derül ki. Nem tudom, hogy az MTI hazudott ekkorát a címadással, vagy az Index, nem is érdekel. A lényeg, hogy már megint át akartak verni minket, olvasókat.

Az MTI leírása szerint a döntés arról szól, hogy ha a panasztevő nyilatkozott állambácsinak, hogy juszt se adja a pénzét, továbbá állambácsi visszakozott, azaz visszaszívta azt a kiszerződéses ökörséget, amit a Kuszaszemű Mágus (© Fabius, Varánusz-blog, ha jól emlékszem) pampogott az emberek megfélemlítésére, no, akkor nem érte jogsérelem a delikvenst. Hisz az addigi megtakarítása megmaradt, a többi, államkasszába átterelt járulék-adó-hívdaminekakarod után pedig majd ugyanúgy kap nyugdíjat, mint a többség, akiket Vityó királyék sikeresen megvezettek.

Tehát akkor és úgy nem sértett magántulajdont a nyugdíjállamosítás, ha valaki maradt a nyugdíjpénztáránál. A döntés erre a maradék 74 ezer emberre vonatkozik, aki talán hosszú távon jobban is jár, hiszen a maradék pénzzel is jól gazdálkodtak a megmaradt pénztárak. Az igazi nagy kérdés az, hogy a többiekkel, a hajdani kb. 3,5 millió pénztártag 97-98%-ával szemben korrekt volt-e a kormány? Vajon csak erkölcstelen módon megvezette őket ezzel a „ha nem nyilatkozol, önként elfogadod, amit diktálok” dumájával, vagy a törvény eszközeivel is megmutatható, hogy visszaélt erőfölényével, hatalmával?

A lakásmaffiák disznóságait sem könnyű bizonyítani, hisz a papírok formálisan azt mutatják, a kisemmizettek önként mondtak le a lakásaikról, házaikról. Pedig rútul rászedték őket. A jelenlegi kormányzat sem csinált mást: hitegetett, fenyegetett, ködösített. Azt a látszatot keltve, hogy az emberek akkor járnak jobban – sőt jól (!) a reálhozamokkal – ha sodródnak a nyugdíjvédelmi kormánybiztos Gabika keltette árral. Ha egy lakásmaffiánál sikerül bizonyítani, hogy félrevezették áldozataikat, az semmissé teszi a látszatra törvényes papirosokat.

Márpedig a megtévesztés, a hazudozás arról, hogy a nyugdíjpénztárak „eltőzsdézték” volna a járulékokat, már akkor bebizonyosodott, amikor kiderült, hogy az emberek döntő többsége reálhozamra jogosult. Ahogy én látom, Strasbourgban nem lenne nehéz bizonyítani, hogy a kormány rászedte, félrevezette az állampolgárai zömét, és bizony az „önkéntes visszalépések” nem csak erkölcsileg, de jogilag is semmisek. Ezt lenne fontos bizonyítani, mert itt nem a magántulajdon sérelméről van szó, hanem az össznépi átverésről.

Szólj hozzá!

Címkék: magánnyugdíj Matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr895066160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása