2021.04.06.
15:23

Írta: Arth_ur

Két és fél millió, nyithatunk!!!

Hurrá!!! Holnapra meglesz "A" 2,5 millió! Tehát lehet nyitni!

Miért is?!?

Mert meglesz a nyájimmunitás… Ja, az nem.

2,5 millió ember védett lesz… Ja, az sem.

Innentől visszaesik a fertőzések száma… Hát az sem.

Ennek köszönhetően kevesebb ember fog meghalni naponta… Hát az pláne nem.

Ezzel a vírus reprodukciós rátáját tartósan 1 alá nyomjuk… Ja, azt sem.

És még bőven lehetne sorolni.

Akkor miért mérce, határvonal, hogy 2,5 millióan megkaptuk legalább az első oltást? Hát zsák kugligolyóért! (Ahogy mondogattuk gyerekkoromban poénból.) Igazából semmilyen tudományos, orvos-szakmai megfontolásból nem következik az, hogy a 2,5 millió bármilyen szempontból meghatározó jelentőségű szám lenne, hogy ez a részleges átoltottsági szint megváltoztatná a járványgörbe lefutását.

De van egy önfejű, cezaromán, beképzelt és hatalommániás miniszterelnökünk, aki akart magának kreálni egy olyan célt, ami látványos, könnyen kommunikálható (ezért nem mondott 2,48, vagy 2,61 milliót), és biztosan elérhető. Ő pedig utána döngetheti a mellét, hogy megint győzött (ő személyesen…), megint sikert sikerre halmozott (ő személyesen…) és megint megmentette a magyarságot / az országot / a nemzetet (szabadon választott, igazhitű NER-sevikeknek akár mindhárom egyszerre.) Ezzel a bedobott számmal megint sikeresen tematizálta a közbeszédet, az emberek „vágják a centit”, hogy mikor érjük el, a média csámcsoghat azon, hogy a különböző szakértők 3-4-5 milliókat saccolgattak. De hát mit ad isten, megint Vityernyák volt az „orákulum”, aki megmondta a tutkót, hisz lám csak, 2,5 milliónál tényleg enyhítettek! (Az egyébként sok szempontból értelmetlen szabályokon, de hát így a jó, mert akkor tényleges kockázat az enyhítésekben nincs is.)

Szóval felejtsék el nyugodtan ezt a hasraütésre született számot, semmilyen szempontból nem határkő, csak a kormányfői műmájerkedés aktuális eszköze ahhoz, hogy megint eljátssza a nagy megoldóembert, hogy megint learassa a politikai babérokat egy soha nem létezett cél „dicsőséges” elérése ürügyén.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr916492066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása