2014.10.11.
21:42

Írta: Arth_ur

A nemzeti jutifalat

Kedves NER-társaim az úrban! Jártatok mostanában kutyaiskolában, vagy olvastátok, hogy újabban hogy nevelik a kutyákat beilleszkedésre és feltétlen engedelmességre?

Felesleges veréssel, fizikai erőszakkal betörni a kutyát, hogy rettegve, a büntetéstől való félelmében engedelmeskedjen. Vannak ennél „humánusabb”, és főleg hatékonyabb módszerek már, csak az a fontos, hogy a gazdi vezérsége, felsőbbrendűsége tudatában következetesen alkalmazza. Elvégre „„A kutyák nem ismerik a demokráciát. Nekik egyértelmű és következetesen betartott szabályokra van szükségük, akkor érzik jól magukat.” (Dr. Hildegard Jung) Meglehetősen egyszerű a recept, éreztetni kell a kutyával a nap minden pillanatában hogy a gazdi a falkavezér: ő megy elöl, ő az élelem egyetlen forrása, ő, és csakis ő dönti el, ki, mikor és mit eszik, mindig ő dönti el, hogy ki és mit csinálhat, és ő jutalmazza a teljesített feladatot, az elvárásoknak megfelelő viselkedést.

(Forrás Origó: static.origos.hu/s/img/i/1306/20130609-jualomfalat-kutya-jutifalat12.jpg)

Hogyan működik ez a gyakorlatban? Hát először is nem adunk enni a kutyának úgy, ahogy a mezei kutyatulajdonos szokta, azaz rendszeresen, bőségesen, függetlenül attól, hogy mi történik. Nem. Legyen az a kutya éhes, hisz akkor motivált, mindenre hajlandó, ha azért kaját remélhet. Nálunk pedig lesz kaja, a jutalom, a jutifalat: apró falatnyi, kívánatos, jóízű, az éhes kutya vágyainak tárgya, aminek mi vagyunk a kimeríthetetlen forrása, és osztogatjuk is mindig, amikor a kutya jól teljesített, de mindig csak egyet-egyet, soha sem annyit, hogy a kutya hirtelen jól lakjon, és már ne legyen késztetése, hogy nekünk megfeleljen. A kutya nem hülye, megtanulja gyorsan, hogy túlélésének módja az, ha nekünk szót fogad: akkor jó neki, akkor van kaja. Ha ellenkezik, engedetlen, megpróbál a saját feje után menni, akkor meg éhen marad…

Nem ismerős ez nektek valahonnan??? Nyomják nekünk is ezt már pár éve: aki szót fogad az önjelölt gazdinak, aki igazodik a NER-hez, az kap jutifalatot. Mindenki, aki feltétlen engedelmességgel csóválja a farkát a béke(?)meneteken, a csahos médiában, a nemzeti(?) konzultációkon, az a nemzeti együttműködés falkájának hierarchiájában, az elfoglalt helyének megfelelő jutifalatban bízhat. Van akinek 55 milliárdos, offshore céges gázimport, van akinek felesleges stadion, vagy csak pár nyertes pályázat a trafikmutyiban. És van akinek megalázó közmunka, de örüljön, hogy legalább kap valamit… Igazán nem mondhatjátok, hogy Vityó király „kutyába sem vesz” titeket! Pontosan hogy kutyába vesz, nagyon is, minden tekintetben. De én a helyetekben nem felejteném el, hogy a kutyánk, bármennyire is igazodik hozzánk és szeret minket, nem ember!!! Nekünk viszont jó lenne annak maradni, lehetőség szerint demokratának.

Ugye sokan várjátok már a nemzeti jutalomfalatokat azért, hogy a szeretett vezér rezsiharcban kiélesedett bölcsességét és unortodox fülkeforradalmi iránymutatásait követve jól idomított kutyaként megszavazzátok a fidesznyik önkormányzatokat mindenhol? Hát arra várhattok! Lófütty se lesz itt, nemhogy jutifalat. Lesz helyette „szigorúan-nem-megszorításos” további prés, és a kicsurgó levek szétosztogatása a belső körösöknek – hogy csak a többszörösen cáfolt és ködösített alkoholmutyira utaljak – és a Vityó által megálmodott illiberális demokrácia továbbsrófolása. Megtehetik? Nem fog fellázadni a nép, ha elmarad a beígért jutifalat?

Megtehetik, nem fog. A tapasztalt kutyatartók is tudják: ha már sikerült az összes „ül-áll-fekszik-igazodj”  parancsokat megfelelően bejáratni, a kutya akkor is teljesíteni fogja azokat, és engedelmeskedni fog a gazdájának, amikor nem kap jutifalatot. Sőt, ha néha-néha mégis kap, boldogan érzi megerősítve a rendszert. Mert megszokta, mert számára ez az élet rendje, mert eszébe sem jut már, hogy élhetne máshogy is.

Akikben az elmúlt hetekben osztogatott kampánykrumplik nem ellenérzést váltottak ki, hanem megfelelő jutifalatnak tartották ahhoz, hogy megerősítsék kötődésüket az orbáni rezsimhez, azoknak már eszébe sem fog jutni, hogy a választás előtt beígért többi hatalmas falatot – legyen az ingyenes városelkerülő autópálya, az elmúlt években elgáncsolt panelrekonstrukció, vagy harmadik híd Szegeden – talán soha nem kapják meg. Nekik már elég lesz annyi, hogy valamikor, talán csak a következő választás előtt, újra kapjanak jutifalatot az istenített falkavezértől, esetleg hagymát, cukrot, lisztet, hogy a változatosság is meglegyen.

Ha a kutyával való normális együttélés kialakítására, a vele való viszony rendezésére ennyire jól beválik a jutifalatos tréningezés, akkor nekem mégis mi bajom, miért háborgok itt? Mert Orbánisztán vezéreivel ellentétben egy normális, egészséges lelkű kutyatartó szereti a kutyáját, azért neveli jutifalattal... Nem azért hogy kihasználja, elnyomja és megszedje magát rajta.

(Másodközlése annak, amit a Szabad Város blogon agyaltam: http://szabadvaros.blog.hu/2014/10/11/a_nemzeti_jutifalat)

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr136781333

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meztelenül Újbudáról 2014.10.12. 00:30:45

A XI. kerületben mindig nagyon kiegyensúlyozott mérkőzések zajlottak, ahol bizony a többség megszerzéséhez rendszerint a mérleg nyelvét játszó pártocskákkal is ki kellett egyezni. (1998-ban ez például a MIÉP volt.) Éppen ezért volt óriási szám, amikor ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása