2021.02.23.
02:40

Írta: Arth_ur

Parizer és Piros Arany

441695_jakab-parizer.jpgSzimbólum lett, mint az O1G, az ereszcsatorna, az adriai jachtozás, vagy épp a felcsúti kisvasút. Okkal lett az, és messze túlmutat azon, hogy egy kezdődő választási kampány egyik feltörekvő jelöltjének – egyébként populista, de a jó ízlés határain belül maradó – eszköze legyen. Egy évtizede látjuk, egyre durvábban, hogy a hajdani plebejus kormányzást ígérők, a tolvajlásnak, offshore-ozásnak, mutyizásnak hadat üzenők milyen gátlástalanul erőszakolják meg, dobják sutba azokat az elveket, amiknek a hangoztatásával 2010-ben hatalomra kerültek. Már hiába rendeznék meg, hogy Vityernyák megáll egy kis sültkolbászt megenni – papírtálcáról, mustárral – egy utcai sütödénél, a döntő többség szemében ez már hiteltelen. Azt látnánk, ami a kamerákon kívül van: a stábot, akik előre leszervezik a „spontán megállást”, a telefonfülke méretű TEK-es testőröket, akik a gizda libernyák újságírók „fenyegető” kérdéseitől védik a „mi magyarok” fogalmának narcisztikus kisajátítóját.

Nem tudom, hogy Jakab Péternek ez egy spontán ötlete volt, hogy ilyet posztoljon, vagy hetekig dolgozott rajta egy imázs-építő think-tank, de nem is érdekel: tőle ez még lehet(!) hiteles. Szó se róla, ha már választhatok, én a parizeres kiflire, zsemlére inkább mustárt teszek – olyan egyszerű, régi Globus mustárt – de már rég túlvagyok azon, hogy fintorogjak, ha Piros Arannyal kapom. És ha kell, elleszek egy darabig a zsíros-kenyérrel is, rajta hangulatjavító díszítésként a pár pötty Piros Arannyal. Akkor is elvoltam ezzel, amikor jó három évtizede még a mai borkaizók és ló-wellness építők, vagy földprivatizálók is be tudták érni ennyivel, és a reménnyel, hogy a keletre gazsuláló, pártállami pangás után, a rendszerváltástól jobb lesz mindenkinek. Nem én változtam meg, öregedtem sokat, de a jó elveimet nem én adtam fel.

Ennyitől persze nem leszek Jobbik-rajongó – sőt, semmitől sem leszek – és még százszor-ezerszer kell bizonyítaniuk, hogy maguk mögött hagyták a rasszista, antiszemita, mélymagyarkodó, uszító indulásukat, de már nekik is sokkal inkább adok esélyt, mint a feudál-fasisztoid klerikális kleptokrácia létrehozóinak, az Orbán-klánnak. Az önmagukat relativizálással megerősíteni próbáló Orbán-hívek rendszeresen provokálnak azzal, hogy ugyan ki lehetne alternatíva az országot jelenleg uralókkal szemben? Hát egy emberre – mint karizmatikus vezérre – rámutatni nem tudok, nem is akarok. De több jelölt már van (FeGyőr, MZP, KariGeri, Pálinkás akadémikus stb.) és különféle fenntartásaim vannak mindegyikükkel kapcsolatban, de remélem, hogy az előválasztási kampány során legalább páran kikupálódnak, és bármelyiküket jobb alternatívának tartom, mint azt, hogy Vityernyák és bandája folytathassa.

Hát ez jutott eszembe a parizerről és a Piros Aranyról, hát ezért, és ilyen módon lett ez is szimbólum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr8116436236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása