2016.10.25.
10:25

Írta: Arth_ur

2016. október 22.

"Elfogtunk" egy beszédet. Elhangzott a Köz-Hasznáért Mozgalom 2016 október 22-i forradalmi megemlékezésén:

_________________________

Köszöntök mindenkit!

Ugyanígy kezdtem szinte pontosan két éve is, amikor életemben először kiálltam tüntetésen beszédet mondani. Már akkor, a netadós tüntetésekkor is mondtam, hogy „Nem jókedvemben vagyok itt, hanem mert elegem van! Ahogy itt mindenki másnak is: ELEGÜNK VAN!”

Ilyen tekintetben semmi sem változott, sőt romlott.
- Azóta is tart a rossz kormányzás.
- Folytatódik a néphülyítés.
- Fokozódott az állami-kormányzati szintre emelt korrupció, és a közpénzek szemérmetlen lenyúlása.
- Gátlástalanul folyik a fülkeforradalomként indult, aztán nemzeti együttműködésként folytatódott, és már megszámolni sem tudom, hány különböző lózung formájában hírhedtté vált tömegmanipuláció.

Ennek a sornak az épp aktuális változata, hogy Orbán szerint „Új nemzeti egység született.” 

Hát édes drága Vityókám: ha a körülötted törleszkedők nem merték megmondani a valóságtól elrugaszkodott világodban, akkor most nekem van szerencsém közölni veled:

Itt nem új egység született!!!

Itt sok-sok emberben sok-sok kétség született!!!

Kétség abban, hogy aki ennyire nem vesz tudomást senkiről és semmiről, ami nem az ő érdekeit szolgálja, aki beszűkülten csak azokat hiszi a nemzetének, akiket az orruknál fogva tud vezetni, az vajon alkalmas-e az ország vezetésére?!?
Kétség abban, hogy vajon a kormány feje még mindig a kormányfő-e, vagy már inkább az a kommunikációs csapat, amelyik a számára megnyugtató alternatív valóságot tálalja elé?

Emlékezzünk vissza: a netadós tüntetésekkor visszakozott a kormány, és lázas keresésbe fogtak, mi legyen a gumicsont, amit a nép közé dobhatnak, amivel visszaszerezhetnék szétesőbe fordult táborukat.

A kommunikációs csapat próbálkozott több ötlettel is:

  • ott volt Kocsis „hugyos” Máté drogtesztes javaslata,
  • a kenetteljes vasárnapi boltzár, és még több, mára már okkal elfeledett balhúzásuk,

de a Charlie Hebdo merénylet kapcsán felkapták az idegengyűlöletet, a vallási ellentéteket, és sajnos nagyon hatásosan korbácsolták a meglévő félelmeket, hiedelmeket, és megszületett a migráns-kampány, amivel lassan két éve tele a sajtó, tele az utca, és tele a … hócipőnk is.

Ennek a megkoronázása lett volna az október 2.-i népszavazás. Népszavazás egy olyan kérdésben, amire a választ már egy két évvel korábban, 2014 nyarán készült nemzetközi felmérésből is előre tudhatták…

Erre verték el a milliárdokat, eljátszatták velünk a színjátékot a végeredmény biztos tudatában, mindezt azért, hogy a látszata meglegyen annak, hogy megkérdezik az emberek véleményét. 

Amiről bezzeg fontos lenne, hogy megkérdezzenek minket, legyen az
- vasárnapi zárvatartás,
- budapesti olimpia,
- Paks 2 építése stb,
azokról a kérdésekről nem lehet népszavazást tartani.
Azokat a jogi csűrés-csavarástól a törvénytelenekig, minden lehetséges eszközzel megakadályozzák.

Ha holnap minden jól megy, akkor sokan elmennek majd az ellenzéki rendezvényekre, sőt a központi, állami ünnepségre is, és ott füttykoncerttel fogják fogadni Orbán beszédét.

A FIDESZ erre úgy reagált, hogy ”elfogadhatatlan nemzeti ünnepünk megzavarása”.

Ha netán maguktól nem jöttek rá, akkor itt és most megsúgom nekik: ez a vakbuzgón imádott vezérük megzavarása lesz, nem az ünnepé!!!
Az ünnepet Orbán Viktor zavarja meg azzal, hogy a mai, mindenre rátenyerelő hatalom fejekénk ő akar megemlékezni azokról az ’56-os felkelőkről, akik a hajdani mindenre rátenyerelő hatalom ellen valódi harcba fogtak.

És még inkább szégyent hoz az ’56-osokra az utóbbi években egyre szembeszökőbb Putyin-barát pálfordulásával. Legyen szó Paks2-ről, zűrös metrótenderről, vagy épp orosz embargóról…

Az az ember, aki ’89-ben, Nagy Imréék újratemetésén még – az egyébként már maguktól is hazafelé tartó – oroszokat küldte haza és szerzett magának ezzel népszerűséget és szimpátiát,

  • most a putyini Oroszországhoz törleszkedik,
  • most Putyint és a hasonló, gátlástalanul uralkodó vezetőket tekinti példaképének,
  • és közben minden eszközzel rongálja az ország európai, uniós kapcsolatait.

Ez az igazi szégyen, ez a pávatánc, ez a gátlástalan elvtelenség. Nem véletlen, hogy hajdani szobatársa és szövetségese, Simicska Lajos is nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette. (Igen, tényleg az. Amihez hozzáér, rátapad. Bemocskolja és visszataszítóvá teszi. Azért, mert nem oda való; mert ott van, ahol semmi keresnivalója.)

Ha van valami, ami alapvetően változott a véleményemben az elmúlt két év alatt, az ez: Orbánéknak minél hamarabb menniük kell, minél tovább húzzák, annál rosszabb az országnak, a nemzetnek. Két éve még azt mondtam: „számomra a jó kormányzás a lényeg, nem az, hogy ki csinálja! Még azt sem bánnám, ha ezt Orbán kormánya tenné,” 
Nos, a jó kormányzásra azóta csak még nagyobb szükségünk lenne: az emberek többsége szegényedik, az ország a környezetéhez képest egyre jobban lemarad, a jövő egyre kilátástalanabb, csak a gyűlölködés és a félelem az, amiből egyre több jut mindenkinek.
Viszont megbizonyosodhattunk arról, hogy ez a miniszterelnök, ez a kormányzat, ez a hatalmat gyakorló parlamenti párt nem tanul a hibáiból. Felesleges egyezkedni, nincs értelme alkudozni velük, nem maradt sem hitelességük, sem tekintélyük.

Már csak hatalmuk maradt, arra görcsösen vigyáznak is, és gátlástalanul, minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy meg is tartsák. Ilyen eszköz volt számukra az egész migránskampány
- a gyűlöletkeltéssel, a félelemkeltéssel,
- a csókosaiknak milliárdokat hozó óriásplakát és reklámözönnel,
- és az október 2-i eredménytelen népszavazással,
- meg az így is, úgy is hozzácsapott, alkotmányhelyettesítő tákolmánymódosítással.

Nem tudhatom rátalálnak-e egy újabb, hasonlóan hatékony, gátlástalan, és rosszindulatú tömegmanipuláló eszközre, mint ez volt, biztos csak abban vagyok, hogy már keresik, használni fogják, és megpróbálják tovább feszíteni a húrt. 

’56-ban sok ezer áldozatot követelő harc tört ki. Nem szeretném, ha ma is harc lenne, a békés haladást sokkal többre becsülöm.
Nem szeretnék harcolni, de érzem, hogy a feszültség ma is nő, a bajok erősödnek, a békés megoldás lehetőségét egyre távolibbnak látom.
Pedig már nagyon ELEGÜNK VAN!
Nem szeretnék harcolni, de ha kell, ha muszáj lesz, én is fogok. 

Köszönöm a figyelmet!
______________________________

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr611836765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása