2014.01.07.
15:59

Írta: Arth_ur

Bagoly mondja verébnek

 Másodközlése annak, amit a Szabad Város blogon agyaltam (http://szabadvaros.blog.hu/2014/01/07/bagoly_mondja_verebnek_361):

„Fidesz: a baloldal egyszer már tönkretette az országot” Ja… A Fidesz meg kétszer.

 

Egyszer, amikor ahelyett, hogy kihasználták volna az ország megindult gazdasági fejlődését, elherdálták azt, és gyűlöletkeltéssel, árokásással kettészakították az országot.

Másodszor, amikor hosszú készülődés és stratégiaépítés után újra megszerezték a választópolgárok 34%-ának a szavazatát, és az ezzel járó parlamenti kétharmadot. A 2,7 millió ember támogatásával ahelyett, hogy konszolidációt hoztak volna, hogy hosszú és stabil növekedési pályára tették volna a világgazdasági krach következményeiből épp csak kilábalni kezdő országot, bedöntöttek mindent: forintot, devizahiteleket, gazdasági stabilitást, jogbiztonságba vetett hitet stb. és hatalmukkal visszaélve módszeres fosztogatós osztogatásba kezdtek

E két tönkretétel között valóban nem az övék a sokszor rossz kormányzás felelőssége, de hogy akkor is, ellenzékben is keresztbe tettek mindennek és mindenkinek, nem nézve az emberek/ország/nemzet (mindegy hogy hívjuk: a teljes közösség) érdekét, csak hogy gáncsolják a kormányon lévő baloldalt, az vitán felül áll. Erről volt szerencsém meggyőződni, és nem vagyok olyan tyúkeszű, hogy erről ne szóljon nekem a „zelmútnyócév”, csak emlékezzünk vissza, hányszor állították akkor homlokegyenest az ellenkezőjét annak, mint amiről most prédikálnak.

Ahogy azt sem felejtem, hogy voltak a baloldali kormányoknak súlyosan hibás döntései, visszakozásai népszerűtlen, de ésszerű döntésekből, gyávaságból, óvatoskodásból meg nem hozott döntései, kapkodásból, improvizációból eredő melléfogásai. De ezek egyrészt kispályásak voltak ahhoz képest, amiket a jelenlegi mutyi-kormány művel, másrészt nem röhögtek arcátlan pimaszsággal a képembe, hogy „akkor is úgy van jól, ahogy rosszul van”, mert ők akarják, és legfeljebb beleírják a vajasgránit alaptörvénybe.

De nem is ez a kiscsopis "bezzeg a másik" a lényeg: hogy ki rontott el többet, ki hazudott nagyobbat, ki tud több sz... sarat dobni a másikra. A lényeg az, hogy van egy kormányunk, amelyik azt ordibálja, hogy "Magyarország jobban teljesít!", miközben tényleg "Rosszabbul élünk, mint négy éve." Hogy a nagy pátosszal előadott nemzeti célokba bújtatva mindig ott van az uram-bátyám érdekkörüknek biztosított nagypályás lenyúlás. Hogy a média nyilvánossága helyett dirigálni akarják, hogy miről mit gondoljunk. Hogy állandóan harcra tüzelnek minket nem létező ellenséggel szemben, hogy közben ne vegyük észre: elkúrták, nem kicsit, nagyon. Ez a lényeg.

Belátom, hogy nem egy igazán nagyívű nemzetjövő vízió az, hogy le kell váltani az Orbán-rezsimet, de egy fuldoklónak sem a sülthal, meg a badacsonyi fröccs jár az eszében, hanem hogy legyen valaki, aki kihúzza a vízből…

Én annyit még tudok előre gondolkozni két víznyelés között, hogy ne egy szélsőséges kézbe próbáljak kapaszkodni, hogy a Jobbik csak rosszabbik lehet, de a többi már nem érdekel. Akár még Schmuck Andor mérsékelten szimpatikus jelenlétét és ötleteit is elviselem, mert azok sem lehetnek rosszabbak, mint ha marad ez a trafikos, föld-oligarchás, államosítós-reprivatizálós bagázs. Hogy a Bokros Lajos féle MOMA 500 napos ötlete (vagy valami hasonló) a megoldás, vagy tudnak komplett ciklusra értelmes programot összedobni ennyi idő alatt a demokratikus ellenzék tagjai, azt nem tudom megítélni, azt a vezérkaroknak kell eldönteni fent, de most már össze kell állnia a széleskörű összefogásnak.

Hogy miért? Ha már ilyen nagy divat a besarazó „libázás” a fidesznyikek házatáján, zárjuk is a posztot egy közmondás-variációval: mert sok lúd orwelli disznót győz!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás Fidesz Vityó

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr95739390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása