2012.12.18.
14:35

Írta: Arth_ur

Kaptatok nagyothalló készüléket, vazze???

Micsoda ökörség ez, hogy a kormány meghallotta a diákok hangját? Miért, évekig süket volt? Vagy abból vettek előre nagyothalló készüléket, amit a TB majd megspórol egyes rákbetegeken? (Jó, ez már demagógia, de az indulat beszél belőlem.) Mi ez az orbitális mellébeszélés, eddig vajon kiknek a hangját hallotta meg a kormány? OK, Simicskáét, Nyergesét az tudjuk, néha Csányiét, és a többi, „a párttal” szimpatizáló fontos-emberét is, de mások hangja tényleg nem jutott el a kormány tudatáig?

Eddig sem láttam rózsásan a helyzetet, de akkor ezek szerint még mindig túl optimista voltam. Azt most sem hiszem el, hogy a kormány illetve a kormánypárt vezérkara csupa süket, vagy hülye emberből állna, ilyet állítani nyilvánvaló politikai hazugság. De ha nem akarják ezt megkapni gátlástalan hordószónokoktól, akkor ne is csináljanak úgy, mintha süketek és hülyék gyülekezete lennének, mert a végén még úgy maradnak.

Amikor még próbálják menteni a menthetőt, akkor mentsék az ország dolgából, jelesül a felsőoktatásból azt, ami még megvan, ami még menthető, nem pedig a saját, már rég nem létező reputációjukat kéne mentegetni ilyen átlátszó parasztvakítással. Talán egyszer majd jön egy jobb kormány (vagy bal, vagy centrum, ebből a szempontból mellékes), ami alkotni is képes, nemcsak rongálni, de addig még ki kell bírnunk valahogy. Nemcsak nekik a bársonyszékben, hanem a diákoknak is a padokban és a tanároknak is a katedrán; egyetemi doktorképzésig bezárólag. Itt nem amputálásról van szó – az IMF, az EU, vagy a költségvetési hiánycél érdekében – hanem szervátültetésről, ami a nemzet (az ország, a Zemberek  hogy hogyan hívjuk, az is mellékes) továbbéléséhez kell. Márpedig szervátültetésnél addig nem trancsírozzuk ki a régi vesét, szívet, amíg nincs meg egy jobb, amit be lehetne ültetni… és egy új, „beültethető” felsőoktatási koncepciót nem egy „romkocsmás” ötleteléssel varázsolunk elő, mint nyuszit a kalapból!

Szólj hozzá!

Címkék: felsőoktatás HÖK

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr864971571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása