2013.05.23.
14:55

Írta: Arth_ur

Akit Lázár-mok gyötörnek…

Az utóbbi időben a Szabad Város blogra írogattam, de úgy gondolom, legyen meg itt is (http://szabadvaros.blog.hu/2013/04/12/akit_lazar-mok_gyotornek):

Kormányunk egyik – szerintem túlzottan is – befolyásos tagját láthatóan súlyos kérdés gyötri: van-e egy közéleti szereplőnek emberi méltósága? Hogy megelőzzük a további verejtékes lázálmok okozta éjszakai forgolódást, van szerencsém közölni vele, hogy:

Igen van.

Akkor is, ha politikus. Még neki is. No, nem sok – legalábbis a szememben – de az nem attól van, hogy politikus, hanem attól, amit csinált és csinál. Ezeket bőven van miért kritizálni, de most nem tartozik a témához. Szóval a kérdés megválaszolva, lehet befejezni a pereskedést. És a NER-eskedést is, de ez már megint nem ide tartozik.

A lényeg az, hogy ha egy kommentelő a politikus halálát kívánja egy olyan baleset kapcsán, aminek a politikus is elszenvedője volt, de felelőse semmiképp sem, az
            – mindenekelőtt minősíti a kommentelőt magát, erős kétségeket támasztva afelől, hogy rendelkezik-e a jólneveltségnek akár morzsáival is;
            – kiválóan summázza a kommentelő lesújtó véleményét a politikusról, noha az a hír szempontjából tökéletesen irreleváns;
            – egy olyan indulatos, rosszízű kirohanás, ami nemcsak az érintett politikus egészségi állapotát nem befolyásolja, de emberi méltóságát sem.

Ha erre egy politikus feljelentéssel reagál, akkor
            – vagy nincs tisztában az emberi méltóság fogalmával;
            – vagy erodálódó közéleti-politikusi méltósága maradványai után kapkod, rossz eszközzel próbálkozva;
            – vagy hatalmi erődemonstrációval, megfélemlítéssel próbálkozik;
            – vagy olyan szinten képtelen önkontrollra, hogy már az igazságszolgáltatást akarja láncos kutyaként a „fülkeforradalom belső ellenségeire” ereszteni.

Akármi is az ok, lehet több is a fentiek közül,  vagy akár olyan is, amire nem is gondoltam (vagy gondoltam, de nem írtam le, mert szívesen perelne engem is érte az érintett politikus), egy a fontos: ahogy a komment stílusa és színvonala a kommentelőt minősíti, úgy ez a kicsinyes hatalmi arrogancia a politikusról állít ki „szegénységi bizonyítványt”.

És mint tőle tudjuk: „mindenki annyit ér, amennyije van”… erkölcsi szinten mindenképp.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr55314618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása