2013.10.17.
10:36

Írta: Arth_ur

Focikonteó* a köbön!

Legyen meg itt is, amit a Szabad Város blogon agyaltam (http://szabadvaros.blog.hu/2013/10/15/focikonteo_a_kobon):

A csapból is a „történelmi” holland-magyar meccsen való rágódás folyik, az „elmúltnyolcegy” és társai, de minek, kérdem én nagy tisztelettel?!?

A napnál is világosabb, hogy a magyar foci, az minimum szegedi papucs (azaz nincs párja) és olyannyira utolérhetetlen, hogy Chuck Norrisnak is csak másodszorra sikerült. Szó sincs arról, hogy a hollandok elvertek volna minket, mint szódás a lovát. Nem, kérem, itt még politikaibb művereségről van szó, mint amilyen a szovjetek elleni mexikói VB zakó volt. Mert ugye akkor a nagypolitika, meg a világhatalmi érdekek diktálták úgy, hogy lefeküdjön a magyar válogatott, és csak a kényszer elleni nemes nemzeti tiltakozásul csinálták megalázó 0:6-ra az irapuato-i vereséget.

Na de most!!! Most a magyar belpolitika nagyágyúi terelték az általuk álmodott mederbe a megállíthatatlan magyar futballfolyam hömpölygését. Maga Első Fülkefor (©: Parti-Nagy Lajos) döntötte el, hogy Amszterdamban a nagyon nemzeti tizenegynek feledhetetlen, unortodox győzelmet kell aratnia. Ez az alaptörvényből és a nemzeti hitvallásból egyértelműen következő legnemzetibb érdek, és ez sikerült is nekik, nem is akárhogy.

Mert hogy is gondolkodott a mi koronázatlan királyunk: „Így lehet a legdemokratikusabban és legfeddhetetlenebbül megregulázni a legfőbb bizalmasomnak, Lézerjanikának ellentmondani merészelő, rakoncátlan házi-oligarchát. Szíjgyártó Petike egy azeri meg egy üzbég út között simán el tud osonni Amszterdamba, és ott megbaltázza ööö megbundázza izé megbeszéli a fiúkkal, hogy most ez a nemzet érdeke, aki ugye mi vagyunk átólcettig (kivéve, aki Gyurcsány-Bajnai, meg aki még szóba áll ezzel a sziámi ikerrel). Na most, ha sikerül elég unortodoxra faragni ezt a győzelmet – és pont a mi fiainknak ne sikerülne? – akkor ebbe bele lehet verni az orrát annak a kolbászbankárnak, és majd leszokik arról, hogy a kedvenc Brútuszommal kötekedjen. Ha megvan a zakó, majd a Dajcstomi betwittereli a gőzhengert, és lenyomják az MLSZ-t, mint a bélyeget. Ezzel két legyet is ütünk egy csapásra: egyrészt Lézerjani is megbocsájtja Dajcstominak azt a csajozós izét a múltkorról, másrészt a bankos-kolbászos szotyihaver is nyom még pár száz millát a fociba, hogy megint jóba legyünk. Na és akkor jön majd a Loboncgabi meg a többi mantramatyi, elmúltnyolcéveznek egy jóízűt, hogy „ha már akkor megépültek volna a stadionok, akkor most pont mi nyertünk volna 8:1-re”. És akkor végre jöhetek én, és bejelenthetem, hogy 70 ezresre bővítjük a felcsúti arénát, és eleve olyanra csináljuk, hogy jól meg tudjam benne nyitni a 2032-es olimpiát.”

Hát láttyátok feleim szümtükkel, hogy micsoda nagyívű, és nemzeti felemelkedést szolgáló idea aprócska részlete volt ez a sovány másfél óra a kilenc gólocskával? Most Dzsudzsák pityeregne egy kicsit, most Egervári lemond egy kicsit, de hát áldozatot hozni kell az ügyért, nem? Attól a magyar focit még ugyanolyan zseniálisnak képzelhetjük, amilyennek csak akarjuk! Attól a pénz még ugyanúgy dőlni fog bele, mint eddig.

Egy dolgot nem talált csak el a mi fénylő vezérlő csillagunk: a Dajcstomi a fészbukról röffentette be a gépezetet, nem a twitterről. De hát ugye ő is ember, és néha még ő is tévedhet. Legalább addig, amíg szentté nem avatjuk…

 

* konteó: mostanság divatossá vált mozaikszó, jelentése konspirációs teória, azaz összeesküvés-elmélet

Szólj hozzá!

Címkék: foci konteó Fidesz Vityó

A bejegyzés trackback címe:

https://arthuragyal.blog.hu/api/trackback/id/tr435580510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása